De machine die geld geeft
De machine die geld geeft
17 september 2018 

De machine die geld geeft

Stel je eens voor, je loopt over straat en er verschijnt een geldmachine. Zoals een snoepautomaat waar je van die snickers uit kunt halen.

In deze machine zit geld.

Je gooit er twee euro in. De machine geeft je twaalf euro terug. Wow, een machine die je geld geeft. Je gooit er direct nog eens geld in. Meer natuurlijk deze keer. Je probeert het met 200 euro. 1200 euro!

Wat je er ook in gooit, je krijgt altijd veel meer terug.

Een paar weken daarna verschijnt de machine weer. Nu geeft de machine ineens nog meer terug. Je 500 euro is ineens 4000 euro geworden.

Je begint eraan te wennen dat je geld meer wordt.

Een bijzondere machine waarmee je leven beter wordt omdat van geld meer wordt gemaakt. Jouw leven wordt makkelijker, relaxter, en je kunt ineens doen en laten wat je wilt. Je hebt een overvloed aan geld. Je ervaart een ultiem gevoel van vrijheid.

Fantastisch idee.

Wat nou als er een manier zou zijn? Dat je geld elke maand meer oplevert. Zou je de kans grijpen? Of zou je denken dat het te mooi is om waar te zijn? Wat als ik je nu vertel dat er een manier is?

Maar alleen als jij er zelf in gelooft dat ook jij van je geld meer kan maken.

Nieuwsgierig geworden? Laten we gauw eens kijken.

Heb je weleens uitgerekend wat het je kost om afspraken te maken? Veel ondernemers met wie wij spreken zeggen dat het zo’n 2 uur kost om 10 afspraken te maken. Ze bellen ’s avonds na werk als de klant ook vrij is. Sommige klanten krijgen ze direct aan de lijn, maar andere klanten zijn aan het sporten, boodschappen doen, de hond uitlaten. Later weer proberen dus. Andere klanten bellen steeds terug om een andere datum te prikken, omdat een ander moment toch beter past. En ook nog even kletsen, omdat het zo gezellig is. Bijna 2 uur later heb jij voor een dag je afspraken weer geregeld.

Dus laten we zeggen dat ook jij gemiddeld 12 minuten kwijt bent aan een afspraak?

Daarbij rij je gemiddeld ook nog eens meer. Je klant wou liever de dinsdagmiddag om 13.00 uur omdat dat net iets beter voor hem paste. Is voor jou 5km verder rijden dan de optie die jou het beste paste, maar vooruit, het past.

Dus rij je gemiddeld zo’n 5 minuten per afspraak te veel.

Bij elkaar zijn dat 17 minuten per afspraak.

Tegen een uurloon van 40 euro. Minimaal.  Heb je minder overweeg dan eens een prijsverhoging. Dan kom je op 11,33 euro per klant. Plus de extra autokosten voor het omrijden, ook weer een euro. Zit je op 12 tot 13 euro per klant wat je minimaal kwijt bent.

Stop je deze euro’s in de magische geldmachine, dan word je verrast door de mogelijkheden die voor je ontstaan. Meer klanten omdat je je zaken zo goed op orde hebt. Je hebt meer tijd in de agenda dus kun je meer klanten helpen. Een hogere omzet omdat je meer werk in dezelfde tijd gedaan krijgt. En je haalt meer geld binnen omdat het initiatief van de afspraken bij jou ligt.

Dat allemaal terwijl jij meer rust hebt, en meer tijd overhoudt.

Heel bijzonder.

Wat zou jij doen? Zou jij geld in die machine stoppen?

Reactie plaatsen