Software voor installateurs

Dé software voor een efficiënte planning die geld oplevert

Alle opties van ServicePlanner op een rij

Maak je werk gemakkelijker én efficiënter

Wij leggen je in dit filmpje uit hoe je jouw werk met ServicePlanner gemakkelijker én efficiënter maakt
Afsprakenplanner voor service en onderhoud

Zo werkt het

De kern van het systeem is de afsprakenplanner. Eerst gaan al je klanten in de tool: naam, adres en eventueel het laatste onderhoud. Je geeft aan welke uren je beschikbaar bent en ServicePlanner gaat aan de slag.

Automatische afspraken

Hij maakt automatisch afspraken met klanten. Je agenda wordt efficiënt ingedeeld op postcode en beschikbaarheid. Klanten worden zo dicht mogelijk bij elkaar gezet, altijd. Dus ook als ze de afspraak verzetten. Komt het je klant niet uit? Dan geeft hij een alternatief. 

Herinneringen

Klanten krijgen automatisch een herinnering. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur staat. Het systeem zorgt er altijd voor dat de geplande afspraken dicht bij elkaar in de buurt zijn. Ook als je klant de afspraak verzet. 

Offertes, facturen, werkbonnen en checklists

Maak en verstuur met de tool ook offertes, facturen, werkbonnen en checklists. Of koppel met een facturatie of boekhoudpakket 

Bekijk de voordelen 

Slimme routes

Altijd een efficiënte dagplanning op postcode. Ook als je klant verzet. 

Klanten verzetten zelf

Je klant kan zelf online de afspraak verzetten of inplannen

Offertes en facturen

Verstuur met de tool ook offertes en facturen

Niet meer bellen

Afspraken (en herinneringen) gaan automatisch naar klanten

Andere klussen

Plan en blokkeer de dagen dat je andere klussen wilt doen

Werkbon & checklist

Houd gedane werkzaamheden bij met werkbonnen en checklists

Brieven

Met een code kunnen klanten toch online een afspraak verzetten

Last minute klussen

Laat de tool de geplande afspraken opnieuw plannen 

Koppelen

Koppel met je favoriete agenda, facturatie- of boekhoudpakket. 

Planning eerst inzien

Eerst de planning bekijken, dan pas de afspraken versturen

Indicatieve reistijd

Tijd genoeg om naar de volgende afspraak te rijden 

In de cloud

Werk onderweg vanaf je mobiel of tablet

Eigen look & feel

Beheer je eigen account, huisstijl en omgeving van je klant

Volledig ontzorgd

Inclusief SSL, snelle hosting, updates en uitbreidingen.

Privacy

Klanten zien nóóit jouw agenda, maar alleen opties om uit te kiezen

"Ik ben gecharmeerd van die eenvoud en de no-nonsense aanpak"

Na een demo was ik meteen enthousiast. Ik merkte namelijk direct dat de tool ontzettend gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen driedaagse cursus nodig om ermee te kunnen werken. Ik ben gecharmeerd van die eenvoud en de no-nonsense aanpak.

Dolly Bakfiets over ServicePlanner
Bas Riebel

Dolly Bakfiets

"Het is wel heel professioneel zoals jullie nu te werk gaan"

Klanten verwijzen we naar onze website, waar een link staat zodat ze zelf een afspraak in kunnen plannen. ‘Het is wel heel professioneel zoals jullie nu te werk gaan" zeggen klanten nu.

Referentie ServicePlanner - PK Installatietechniek

Patrick en Angelique Kdich

loodgieterswerk, service en onderhoud, airco

PK Installatietechniek

Niet wéér in je eentje worstelen om uit te zoeken of de software wel iets voor jou is? We bellen graag met je om dit te onderzoeken.

Nog meer voordelen

Klantportaal ServicePlanner

De communicatie met klanten wordt óók voor je gedaan

E-mails met de afspraak of uitnodiging gaan automatisch naar je klant. Willen ze liever dat je een ander moment komt? Dan kunnen ze de afspraak online verzetten. De email heeft een link met een versleuteld wachtwoord, dus geen gedoe met inloggen. 

Heeft je klant geen email? Geen nood. De brieven voor de niet-online klanten worden automatisch voor je gemaakt. Klanten die een brief ontvangen kunnen met een code online een afspraak inplannen of verzetten, of eventjes met je bellen. Verstuur met de tool ook één of twee  herinneringen, hierdoor zijn klanten bijna altijd thuis. 

Offertes en facturen ServicePlanner

Direct offertes & facturen maken en versturen

De klantgegevens staan automatisch voor je ingevuld. Tarieven voor uren, producten en diensten laad je in, je vult in wat je op de offerte wilt hebben staan met eventueel aanvullingen en klaar is de offerte om te verzenden per post of e-mail.

Ben je klaar met de klus, dan maak je gewoon direct de factuur op de smartphone of tablet. Met een mobiel pinautomaat kan de klant zelfs de factuur direct betalen. Offertes en werkbonnen zet je om in een factuur, waaraan je aanvullende werkzaamheden of producten kunt toevoegen. 

Wil je meer? Maak facturen in een extern facturatiepakket. Een koppeling   idaarmee bijna altijd mogelijk. Het systeem synchroniseert automatisch de klantgegevens. Of wil je koppelen met een boekhoudpakket? Dit kan in veel gevallen ook. Stuur de facturen die je maakt in ServicePlanner gelijk door naar je financiële administratie. Klantgegevens worden in dit geval ook gesynchroniseerd. 

Meer over koppelen 

Koppelen met een facturatie- of boekhoudpakket

Afhankelijk van welk systeem je gebruikt kun je direct koppelen. Klantgegevens worden dan automatisch via een beveiligde verbinding tussen beide systemen uitgewisseld. Dus maak facturen in een externe pakket, of stuur de facturen die je maakt in ServicePlanner gelijk door naar je financiële administratie. 

Ben je benieuwd of een koppeling met jouw pakket ook mogelijk is? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden. 

Werkbonnen en checklist met ServicePlanner

Houd werkzaamheden bij met digitale werkbonnen & checklists

De werkbon staat alvast ingevuld met de gegevens van de klant en de afspraak. Wanneer je klaar bent laat je de werkbon ondertekenen door je klant op je tablet of telefoon en stuur je die direct digitaal (of later per post). De werkbon zet je vervolgens om in een factuur.

Maak je eigen checklists om bij de afspraak in te vullen. Jij en je collega weten wat er precies gebeuren moet en alle informatie die belangrijk is leg je vast. De gedane werkzaamheden op de checklist stuur je eventueel mee met de factuur. De checklist blijft opgeslagen in de portal. Op deze manier bouw je meteen een apparaat historie op.

Ontdek direct of de ServicePlanner software ook iets voor jou is

Referentie ServicePlanner - Eric Janssens
De avonden met het vrouwtje op de bank worden steeds meer!
Eric Janssens - Janssens Installatie
Referentie ServicePlanner - PK Installatietechniek
ServicePlanner neemt ons veel werk uit de handen. Eerder lieten we het op de klanten aankomen, we plannen nu strakker en veel gerichter.

Patrick en Angelique Kdich - PK Installatietechniek

Referentie ServicePlanner - Jeffrey Bastings
Het systeem verdient zich sowieso dik terug in tijdswinst."
Jeffrey Bastings - Installatie Service Bastings


100% succesgarantie


Wij bieden zes maanden 100% garantie. Dus: niet tevreden? Dan krijg je je abonnementsgeld gewoon van ons terug (bij minimaal 100 bezochte afspraken).arrow_drop_up arrow_drop_down