Software voor installateurs: plan onderhoud met je klant automatisch

Terugkerende (onderhouds)afspraken automatisch plannen?

Dat kan! Met ServicePlanner: dé planning software voor en door installateurs

Jaarlijkse onderhoudsafspraken automatisch plannen

Terugkerende (onderhouds)afspraken automatisch plannen? Dat kan! 

Met ServicePlanner: dé planning software voor en door installateurs

Probeer 14 dagen gratis
er zijn geen addertjes, je zit nergens aan vast
Software voor installateurs - automatisch onderhoud plannen met ServicePlanner

Veel installateurs lopen achter met (het inplannen van) hun afspraken

Herken jij dit? Weet dan dat dit drie grote gevolgen heeft:

  1. Je kunt bij sommige klanten het onderhoud niet op tijd uitvoeren en dus niet op tijd factureren, waardoor je achterloopt met je omzet.
  2. Het niet op tijd inplannen betekent ook dat er iedere dag wel klanten zélf bellen. Jij of je planner wordt door deze telefoontjes gestoord, waardoor het werk gedurende de dag een paar keer stil komt te liggen.
  3. En dan is er nog de angst dat klanten uit ontevredenheid gaan lopen…

Met onze software tackel je alle drie de gevolgen. En omdat je planning met de software soepel verloopt hoef je niet meer bang te zijn voor achterstand. Onderhoud plan én factureer je altijd op tijd.

We leggen je in dit filmpje in het kort uit hoe jij je werk met ServicePlanner efficiënter en makkelijker maakt

ServicePlanner in 75 seconden

Je ziet het: met de tool vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt, verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur en houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s. En natuurlijk maakt het systeem een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt het klanten automatisch afspraken en herinneringen. Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt. Zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.  

Met onze software helpen wij al jaren installateurs zoals jij aan minder stress

en juist meer tijd

Plan terugkerende onderhoudsafspraken automatisch

Online software voor installateurs

Wat begon als een tool waarmee kleine installateurs hun cv-ketelonderhoud konden plannen, is uitgegroeid tot zeer uitgebreide planning tool voor service en installatiebedrijven met één tot tien medewerkers in dienst. En dankzij onze manier van onboarden kun je al binnen vier uur met onze software aan de slag.

De enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als installatiebedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert.

Planning software installatiebedrijf

Terugkerende (jaarlijkse) onderhoudsafspraken 

Een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen voor een (jaarlijkse) serviceafspraak, nadat je hier een bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel hebt geïnstalleerd? Of klanten direct een datum voor een afspraak sturen? Beide kan in ServicePlanner. 

En ja, dat geldt óók wanneer het om een automatisch terugkerende afspraak gaat. Zo voorkom je dat klanten gaan lopen omdat hun onderhoudsafspraak niet proactief door jou wordt ingepland, terwijl ze hier wél om gevraagd hebben óf hier zelfs jaarlijks voor betalen. Ze krijgen namelijk automatisch een afspraak of uitnodiging in hun mailbox - zonder dat jij daar omkijken naar hebt.

Onderhoudsafspraken automatisch plannen

In huisstijl

De software is te personaliseren naar de huisstijl van het bedrijf. Van de e-mails voor klanten tot de digitale werkbonnen voor de monteurs.  Ook kun je in onze software apparaten bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan het bouwjaar of serienummer. 

Met digitale werkbonnen en checklists is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is. Jij en je collega’s kunnen hiermee altijd de werkzaamheden correct uitvoeren. Je kunt hiermee tijdens het auditbezoek aan de certificerende instelling laten zien dat werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. 

Planningtool voor installatiebedrijven

Tijdsblokken en werktijden flexibel

Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de medewerker, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene medewerker liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland.

Tevreden installateur aan het woord: Paul Aldenkamp

Paul Aldenkamp over ServicePlanner

Paul Aldenkamp

service en onderhoud, badkamers

Paul Aldenkamp

"Ik vond het in het begin best moeilijk om de planning los te laten, maar het werkt gewoon perfect"

Ik vond het in het begin best moeilijk om de planning los te laten, maar het werkt gewoon perfect. Je plant en blokkeert de dagen in je agenda waar je andere dingen wil doen en het systeem vult je agenda eromheen. En je klant kan zelf de afspraak verschuiven!  Ik hoef niet meer bellen voor onderhoudsafspraken waar vaak geen reactie op komt. De agenda loopt vanzelf vol met geordende ritten, want het systeem is slim en plant op postcode. Ook staan we nooit meer voor een dichte deur door de herinneringsmail voor de afspraak. 

"Met Service Planner heb in nu minder reisuren en maak ik minder kilometers. Ik heb veel meer vrije tijd in de avond, én ik heb geen bel stress én ik krijg veel minder telefoon op de dag." vertelt Paul verder. Lees Paul's hele verhaal >

Je installatiebedrijf zonder kopzorgen laten groeien? 

Werk je met ServicePlanner, dan heb je 

  • meer tijd om meer klanten (beter) te kunnen bedienen. 
  • meer tijd voor je planner, zodat hij of zij andere werkzaamheden kan doen die niet te automatiseren zijn, denk aan facturatie, de boekhouding of inkoop. 
  • en meer (vrije) tijd voor jouzelf, als eigenaar van het installatiebedrijf, omdat de planning soepel verloopt en je niet continu brandjes hoeft te blussen.

Kortom, ServicePlanner is de ideale alles-in-één tool voor jou als jij het aantal afspraken (en dus je omzet!) zonder kopzorgen wilt laten groeien. En je kunt er vandaag al mee aan de slag. 

Terugkerende onderhoudsafspraken automatisch plannen

Plan (onderhouds)afspraken zó efficiënt dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen..zodat je installatiebedrijf kan groeien