Features voor jouw CO-certificering | ServicePlanner
Checklists en méér: handige features voor jouw CO-certificering
21 juni 2023 

Checklists en méér: handige features voor jouw CO-certificering

ServicePlanner is ooit begonnen als tool voor installateurs, maar inmiddels maken ook andere professionals dankbaar gebruik van de software. Daar zijn wij maar wát blij mee, maar: we houden het nieuws in de installatiebranche nog steeds scherp in de gaten. Vandaar dat we in deze blog stilstaan bij een feature die installateurs goed ondersteunt sinds op 1 april 2023 de verplichte CO-certificering is ingegaan. We hebben het over onze checklists, waarmee altijd duidelijk is wát er wánneer bij wélke cv-ketel is gedaan. Voldoen aan de wet was nog nooit zo gemakkelijk.


Vier standaard templates

ServicePlanner ontwikkelt continu door. In onze portal hebben we nu vier standaard templates staan die klanten in de checklist-builder in hun eigen Service Planner-omgeving kunnen inladen. Wie dat wil, kan deze templates nog personaliseren - al raden we dat eigenlijk niet aan. Alle voorwaarden om aan de Gasketelwet en CO-certificering te voldoen, hebben wij namelijk al in de standaard templates meegenomen.


In onze portal hebben we vier standaard checklists die helpen je om je certificering te behalen

In onze portal hebben we vier standaard templates staan, die je helpen om je certificering niet kwijt te raken. Jouw CO-certificering niet kwijtraken

De checklists helpen je om je certificering te behouden. Omdat je monteurs de lijsten na iedere servicebeurt invullen, kun je tijdens het auditbezoek aan de certificerende instelling laten zien dat werkzaamheden aan cv-ketels correct zijn uitgevoerd. Ook kun je in onze software apparaten bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan het bouwjaar. Krijg je een audit, dan kun je altijd aantonen dat je de benodigde informatie opslaat. Zo voorkom je dat je jouw certificering kwijtraakt.


Monteurs kunnen direct tijdens of na de klus de lijsten invullen in ServicePlanner

Monteurs kunnen de lijsten na iedere servicebeurt direct invullen. Krijg je een audit, dan kun je altijd aantonen dat je de benodigde informatie opslaat. 


Voldoen aan de wetgeving zónder ServicePlanner

En natuurlijk, je kunt je monteurs ook handmatig bij laten houden welk onderhoud ze aan een bepaalde cv-ketel doen. Dat kost hun alleen veel tijd, de kans bestaat dat ze het papier kwijtraken én jij moet het papierwerk ook nog eens op kantoor bewaren. Kortom: voldoen aan de wet is op deze manier knap lastig. Als alternatief op het papierwerk kun je zelf checklists in elkaar knutselen in Word of Excel, maar waar bewaar je die dan veilig? En hoe haal je bij een controle de juiste lijst - van de juiste cv-ketel - naar boven?


Voldoen aan de wetgeving mét ServicePlanner

Met ServicePlanner klikt een monteur simpelweg in de portal op de bewuste klant, vervolgens op de afspraak en daarna op de checklists. Vervolgens openen die direct, inclusief vooringevulde informatie over de specifieke cv-ketel. Krijg je vervolgens controle? Dan kun je razendsnel alle checklists als één Excel-file downloaden, zodat je die aan de handhaver kunt overhandigen. Oftewel: met het grootste gemak houd je de vereiste gegevens over jouw cv-ketelonderhoud bij én voldoe je aan de bewaarplicht.


Om de checklist in te vullen, klikt een monteur simpelweg in de portal op de bewuste klant, vervolgens op de afspraak en daarna op de checklists ServicePlanner, een alles-in-één-pakket

Wil je al met de checklists starten? Geloof ons, het belangrijkste voordeel hebben we nog niet eens genoemd. Met ServicePlanner voldoe je namelijk niet alleen aan de nieuwe wetgeving, je haalt ook meteen een alles-in-één-pakket in huis. Zo maakt ServicePlanner een efficiënte dagplanning op postcode voor je en stuurt de software jouw klanten automatisch (terugkerende) afspraken en herinneringen zodra ze aan de beurt zijn. Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt, zónder dat jij er (veel) tijd aan kwijt bent. Ook verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur. En omdat je planning met de software soepel verloopt én monteurs in de tool werkbonnen en checklists kunnen invullen, kun je servicebeurten altijd op tijd factureren.


Een laatste tip

ServicePlanner koppel je bovendien eenvoudig met je externe facturatie- of boekhoudpakket, denk aan Exact. Ook koppelingen met andere pakketten zijn mogelijk. Sinds kort zijn we bijvoorbeeld partner van Maintenanz. We koppelen niet alleen met hen, maar wijzen je ook graag op hun uitgebreide handboek CO tool. Hiermee kun je gemakkelijk, stap-voor-stap en correct jouw eigen handboek CO opstellen. Een perfecte aanvulling op ServicePlanner!
Reactie plaatsen