Planningssoftware voor haarden en kachel-installateurs

Planningssoftware voor haarden- en kachelinstallateurs

Installeer, of lever, in mínder tijd méér haarden en kachels (zonder dat je extra monteurs hoeft aan te nemen)

Planningsoftware voor installateurs van kachels en haarden

Planningssoftware voor haarden- en kachelinstallateurs

Installeer, of lever, in mínder tijd méér haarden en kachels (zonder dat je extra monteurs hoeft aan te nemen)

Bij jij klaar met dat eindeloze geplan?

Groot gelijk! Door de planning te automatiseren plan je zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal installateurs méér kachels kunt leveren of installeren (en dus meer omzet kunt draaien). Hoe dat kan? Simpel: omdat onze software de afspraken automatisch én op een logische route inplant. Leveren van haarden, een onderhoudsbeurt aan een pellet kachel en méér: je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. 

Bekijk ons filmpje 

Ontdek in dit filmpje dat je je werk gemakkelijker én efficiënter kunt maken met ServicePlanner

Ontdek in dit filmpje hoe je efficiënter plant met ServicePlanner. Daarmee los je niet alleen je stress en kopzorgen op… het geeft je ook de mogelijkheid om verder te groeien met je bedrijf. 

De ideale software voor jou als haardenspecialist?

ServicePlanner begon als een eenvoudige tool voor kleine cv-ketelinstallateurs om hun onderhoud te plannen, maar is uitgegroeid tot zeer flexibele planningssoftware voor installatie- en servicebedrijven met één tot tien monteurs in dienst. De enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert. 

Dankzij ServicePlanner hoef je geen klanten meer te bellen om afspraken te maken. Ons systeem stuurt automatisch namelijk  (jaarlijks) afspraken en herinneringen (of als je wilt uitnodigingen) naar je klanten. En als de voorgestelde datum niet uitkomt, kan je klant de afspraak met gemak verzetten. Het beste van alles is dat ons systeem alle afspraken logisch plant, zelfs als je klant de afspraak verzet. Dit betekent dat je automatisch een efficiënte planning hebt zonder het je veel tijd kost.

Dus waar wacht je nog op? 

Planning software voor zonwering installatiebedrijven

Waarom installateurs graag ServicePlanner gebruiken

Hoe lang de afspraak duurt kies je zelf

De duur van afspraken bepaal je zelf

Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. 
Efficiënte service- en onderhoudsplanner

Een efficiënte dagplanning en korte reistijd

Ons systeem plant alle afspraken volgens een logische route. Niet alleen het plannen verloopt daardoor efficiënt, de reistijden van jou en je collega’s worden ook aanzienlijk korter.

Online facturen maken op je tablet of telefoon

Afspraken plan én factureer je altijd op tijd

Monteurs kunnen de werkbon en checklist tijdens de klus invullen. De werkbon zet je daarna in één klik om in een factuur. En omdat je planning soepel verloopt plan én factureer je afspraken altijd op tijd. 

Planning software voor installateurs van haarden en kachels
Stuur je klant een afspraak (of uitnodiging) voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt aan een pelletkachel of de installatie van een gashaard

Het automatisch sturen van afspraken 

Automatisch afspraken versturen

Met ServicePlanner hoef je niet langer zelf afspraken te plannen, het systeem stuurt namelijk klanten automatisch afspraken. Of je kunt je klanten zelf uitnodigen om een afspraak te maken voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt aan de gashaard, een installatie van een complete haardopstelling of de levering van een palletkachel. 

Als je klant de verstuurde datum niet uitkomt, dan kan hij heel gemakkelijk de afspraak verzetten. In onze blog lees je hier alles over. En voordat de berichten worden verstuurd, kun je natuurlijk eerst checken of de planning naar wens is.

Via brief of e-mail

Of je de afspraakbevestigingen nu via e-mail of via een brief verstuurt, maakt niet uit. In de brief staat namelijk een webadres en een unieke code waarmee klanten een nieuwe datum kunnen kiezen voor hun afspraak. Ontvangen klanten een e-mail, dan kunnen ze via een linkje direct hun afspraak verzetten.

Planning software voor installateurs van haarden en kachels
Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken: denk aan de levering van een gashaard, of de installatie van een complete haardopstelling. Jij kiest.

Efficiënte en betere planning

Vertrekpunt en reistijd

Je kunt met ServicePlanner zelf kiezen wat de vertrekpunt en de reistijd van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de monteur, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene monteur liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland.

Ook kun je aangeven hoe ver twee afspraken maximaal van elkaar af mogen liggen. Waardoor niet alleen het plannen efficiënt verloopt, maar je ook de reistijden van jou en je collega’s beperkt. 

Planningsoftware voor haarden en kachel experts
Je ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Dat kan!

In huisstijl

Moderne en professionele uitstraling

Je kunt de software personaliseren naar de huisstijl van jouw installatiebedrijf. Door overal je eigen huisstijl toe te passen ben je herkenbaar en geef je richting je klant een moderne en professionele uitstraling af.

Van de e-mails voor klanten tot de online omgeving waar klanten hun afspraak maken of verzetten. Ook kun je in onze software informatie over haarden en kachels bijhouden en hierbij zelf kiezen welke gegevens je monitort, denk aan installatiedatum of type afvoerkanaal.  

Een totaaloplossing voor haardspecialisten

Een totaaloplossing waarin je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat – dus ook onderweg – volledig inzicht hebt op je klantenbestand, offertes en facturen, en de werkbonnen en checklists

Werk je met ServicePlanner dan stuur je je klant de offerte direct per e-mail (of later per post), plan je direct een afspraak met je klant na goedkeuring van de offerte, en zet je de offertes in één klik om naar de factuur. Het systeem maakt ook de digitale werkbonnen per dag en per monteur voor je. Monteurs kunnen de werkbon (en checklist) in de tool direct invullen tijdens elke afspraak. Daardoor is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is en kun je levering en installatie van kachels en haarden altijd op tijd factureren.

Planning software inclusief offertes facturen werkbonnen en checklists

Dit zeggen klanten over onze klantenservice

“Ruud en Jose hebben mijn klantenbestand zeer netjes op orde gebracht en daarna kon ik zelf met ServicePlanner aan de gang”

Referentie ServicePlanner - Emiel Daams

Emiel Daams

Service en onderhoud, airco, badkamers, loodgieterswerk en dakbedekking

Daams Installatietechniek

“Wij hebben het klantenbestand aan ServicePlanner geleverd en zij hebben het keurig verwerkt. We zijn perfect geholpen. Bij vragen staan ze altijd klaar om je te helpen, uitstekende service!”
Jolanda van De Witte De Witte over ServicePlanner

Jolanda van den Berg

service en onderhoud, loodgieterswerk

De Witte de Witte Installatietechniek BV

“Ik vind jullie ondersteuning goed en prettig! Het opstarttraject vond ik heel goed en duidelijk. Ik krijg gemakkelijk antwoord en de antwoorden zijn altijd duidelijk!”
Paul Aldenkamp over ServicePlanner

Paul Aldenkamp

service en onderhoud, badkamers

Paul Aldenkamp

Dus wat zeg je ervan, toch maar eens proberen?

Ga je aan de slag met ServicePlanner dan....

  • vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt
  • verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur 
  • houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s
  • en natuurlijk maakt het systeem een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt het klanten automatisch afspraken en herinneringen. 

Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt - zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. Door onze uitgebreide gratis opstarthulp ben je snel up and running. Daarna geniet je direct van de twee belangrijkste voordelen van ons systeem, namelijk een flinke tijd- én kostenbesparing. 

Kortom: ServicePlanner is de ideale alles-in-één tool voor jou als haardenspecialist als je afspraken zó efficiënt wilt plannen dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen... zodat je omzet kan groeien. En je kunt er vandaag al mee aan de slag.