Maak automatisch afspraken voor onderhoud van waterontharders en méér

Maak automatisch afspraken met je klant voor de installatie van waterontharders en méér

ServicePlanner helpt jou de afspraken automatisch én op een logische route te plannen

Waterbehandelingsbedrijven software voor de planning van onderhoud

Maak automatisch afspraken met je klant voor onderhoud van waterontharders en méér

ServicePlanner helpt jou de afspraken automatisch én op een logische route te plannen

Wat begon als een tool waarmee kleine installateurs hun cv-ketelonderhoud konden plannen, is uitgegroeid tot zeer uitgebreide planningssoftware voor installatie- en servicebedrijven met één tot tien monteurs in dienst. Waterbehandelingssystemen, cv-ketels en méér: de enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert. 

Probeer 14 dagen gratis
er zijn geen addertjes, je zit nergens aan vast

Groeien zonder extra monteurs?

Wat als wij je zeggen dat je kunt groeien zónder dat je extra personeel hoeft aan te nemen? Met ServicePlanner plan je namelijk zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal monteurs méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien). Hoe dat kan? Simpel: omdat de tool afspraken automatisch op een logische route plant.  

Planningssoftware voor waterbehandelingsbedrijven

Je werk efficiënter en makkelijker maken met ServicePlanner?

We leggen je in dit filmpje in het kort uit hoe jij je werk met ServicePlanner efficiënter en makkelijker maakt. 

Waarom installateurs graag ServicePlanner gebruiken

Efficiënte service- en onderhoudsplanner

Efficiënte dagplanning

Met onze software bepaal je zelf voor welke monteur, op welke dagen en tijdstippen én voor welke werkzaamheden het systeem mag plannen.

Hoe lang de afspraak duurt kies je zelf

Afspraaksoorten

Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. 
Online facturen maken op je tablet of telefoon

Op tijd factureren

Omdat je planning soepel verloopt plan én factureer je afspraken altijd op tijd. Monteurs kunnen de werkbon tijdens de klus invullen die je daarna in één klik omzet in een factuur. 
Online software voor waterbehandelingsbedrijven
Stuur je klant een afspraak (of uitnodiging) en laat hem zelf online voor een (nieuwe) datum kiezen

Afspraken én uitnodigingen

E-mail of brief: beide kan

Klanten direct een datum voor een afspraak sturen voor het onderhoud van hun drinkwatersysteem? Of een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen een afspraak te maken voor het laten plaatsen van een waterzuiveringsinstallatie? Beide kan in ServicePlanner

Linkje om te verzetten

Daarbij maakt niet uit of je de afspraakbevestigingen via e-mail of via een brief verstuurt. Stuur je hen een brief, dan staan daar een webadres en een unieke code in waarmee ze voor hun afspraak een nieuwe datum kunnen kiezen. Ontvangen klanten een e-mail van je, dan kunnen ze via een linkje direct hun afspraak verzetten. En je kunt altijd eerst checken of de planning naar wens is voordat de berichten worden verstuurd.

Online planning software voor waterbehandelingsbedrijven
Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken: onderhoud van waterontharders, plaatsing van waterfilters en méér. Jij kiest.

Onderhoud van waterontharders, installatie van waterfilters en méér

Afspraaksoorten

De software is ingericht op alle verschillende mogelijke afspraken. Plaatsing van een waterfilter, of onderhoud van een waterontharder en méér: je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren.

Vertrekpunt en reistijd

Je kiest zelf wat het vertrekpunt en de reistijd van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de monteur, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene monteur liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland. Ook kun je aangeven hoe ver twee afspraken maximaal van elkaar af mogen liggen, zodat je de reistijd beperkt en dus niet te ver naar de volgende afspraak hoeft te rijden.

Planningssoftware voor jouw waterbehandelingsbedrijf in eigen huisstijl
De software is ook verder te personaliseren naar de huisstijl van jouw bedrijf - van de e-mails voor klanten tot de werkbonnen voor de monteurs

In huisstijl

Moderne en professionele uitstraling

Jij ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Je kunt de software personaliseren naar de huisstijl van je bedrijf. Van de online omgeving waar klanten hun afspraak maken of verzetten tot de digitale werkbonnen. Door overal je huisstijl toe te passen ben je herkenbaar en geef je richting je klant een moderne en professionele uitstraling af. 

Informatie bijhouden

Ook kun je in onze software wateronthardingssystemen bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan type en installatiedatum.

Totaaloplossingen voor waterbehandelingsbedrijven

Plan én factureer serviceafspraken altijd op tijd

Werk je met ServicePlanner dan stuur je je klant de offerte direct per e-mail (of later per post), plan je direct een afspraak met je klant na goedkeuring van de offerte, en zet je de offertes in één klik om naar de factuur. Het systeem maakt ook de digitale werkbonnen per dag en per installateur voor je. Installateurs kunnen de werkbon (en checklist) in de tool direct invullen tijdens elke servicebeurt. Daardoor is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is en kun je servicebeurten altijd op tijd factureren.

Kortom: een totaaloplossing waarin je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat – dus ook onderweg – volledig inzicht hebt op je klantenbestand, de offertes, werkbonnen, checklists en de facturatie

Planning software inclusief offertes facturen werkbonnen en checklists
Soft Water Systems over automatisch afspraken plannen met ServicePlanner

Mark Vente

Soft Water Systems B.V.

"Ze hebben de zes verschillende Excel-lijsten waarin wij klantgegevens bijhielden voor ons overgezet.” 

Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven om voor ServicePlanner te kiezen? De noodzaak om het goed te organiseren. Serviceklanten zijn op termijn de beste klanten en als alles goed staat en werkt is het ook nog eens verkoopbaar. Wel dacht ik vooraf eerlijk gezegd dat het iets eenvoudiger was om op te zetten. Maar… ik moet er wel een kanttekening bij zetten dat onze administratie van al deze klanten ook een puinhoop was. Daar heeft ServicePlanner gelukkig bij geholpen. Ze hebben de zes verschillende Excel-lijsten waarin wij klantgegevens bijhielden voor ons overgezet in ServicePlanner. Dat scheelde ons veel tijd en moeite.

Ook de ideale alles-in-één tool voor jouw waterbehandelingsbedrijf?

Ga je aan de slag met ServicePlanner dan....

  • vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt
  • verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur 
  • houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s
  • heb je een efficiënte dagplanning op postcode
  • ontvangen klanten automatisch afspraken en herinneringen

Kortom: ServicePlanner is de ideale alles-in-één tool voor jouw waterbehandelingsbedrijf als je serviceafspraken zó efficiënt wilt plannen dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen... zodat je omzet kan groeien. En je kunt er vandaag al mee aan de slag. 

Software voor waterbehandelingsbedrijven

De ideale alles-in-één tool voor jouw waterbehandelingsbedrijf - als jij het aantal afspraken (en dus je omzet!) zonder kopzorgen wilt laten groeien

Maar natuurlijk snappen we dat je niet zomaar overstapt naar een (nieuw) softwarepakket. Daarom hebben we de proefperiode in het leven geroepen. We laten je gratis én vrijblijvend kennismaken met onze software. Je krijgt 14 dagen de tijd om de knoop door te hakken: is ServicePlanner wel dé keuze voor jou? 

Yess, ik wil een gratis account!
Goed om te weten: er zijn géén addertjes. Maak je jouw gratis proefaccount bij ons aan, dan zit je nergens aan vast.