Bedien met hetzelfde aantal schoorsteenvegers méér klanten

Maak automatisch afspraken met je klant voor schoorsteenonderhoud en méér

ServicePlanner: online planning software voor schoorsteenvegers

Planning software schoorsteenvegers

Maak automatisch afspraken met je klant voor  schoorsteenonderhoud en méér

ServicePlanner: online planning software voor schoorsteenvegers

Wat als wij je zeggen dat je kunt groeien zónder dat je extra personeel hoeft aan te nemen? Met ServicePlanner plan je namelijk zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal vegers méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien). Hoe dat kan? Simpel: omdat de tool afspraken automatisch op een logische route plant. 

Yess, geef mij een gratis account!


er zijn geen addertjes, je zit nergens aan vast. we laten je gratis én vrijblijvend kennismaken

Efficiënt (veeg)afspraken plannen

Met onze uitgebreide planning software helpen wij al jaren installateurs en schoorsteenvegers zoals jij aan minder stress en juist meer tijd. Wat begon als een tool waarmee kleine installateurs hun cv-ketelonderhoud konden plannen, is uitgegroeid tot zeer uitgebreide planning tool voor servicebedrijven met één tot tien medewerkers in dienst. Schoorsteenvegen, rookkanaal-inspectie en méér: de enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert.

Planning software schoorsteenvegers
Stuur je klant een afspraak of uitnodiging. Beide kan.

Jaarlijks schoorsteenonderhoud

Afspraak of uitnodiging

Een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen voor een (jaarlijkse) veegafspraak? Of klanten direct een datum voor een afspraak sturen? Beide kan in ServicePlanner. En ja, dat geldt óók wanneer het om een automatisch terugkerende afspraak gaat. Zo voorkom je dat klanten gaan lopen omdat hun afspraak voor schoorsteenonderhoud niet proactief door jou wordt ingepland, terwijl ze hier wél om gevraagd hebben óf hier zelfs jaarlijks voor betalen. Ze krijgen namelijk automatisch een afspraak of uitnodiging  in hun mailbox - zonder dat jij daar omkijken naar hebt.

Piek net voor het stookseizoen? 

Tip van ons: heb je last van een piek in de planning net voor het stookseizoen begint, lees dan in deze blog hoe jij van die te drukke wintermaanden afkomt (zónder omzet te verliezen), want als schoorsteenveger heb je net als cv-ketelinstallateurs te maken met te drukke wintermaanden.

Planning software schoorsteenvegers
Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken: rookkanaal-inspectie, schoorsteenvegen en méér. Jij kiest.

Schoorsteenonderhoud, rookkanaal-inspectie en méér

Afspraaksoorten

De software is ingericht op alle verschillende mogelijke afspraken. Schoorsteenonderhoud, rookkanaal-inspectie, kachelinstallatie, nest verwijderen en meer: je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren.

Vertrekpunt en reistijd

Ook kun je aangeven wat het vertrekpunt van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de schoorsteenveger, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene medewerker liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland. En je kunt aangeven hoe ver twee afspraken maximaal van elkaar af mogen liggen, om zo de reistijd te beperken.

Planning software voor schoorsteenvegers -- in je eigen huisstijl
Klanten kunnen zelf online een tijdstip kiezen waarop ze thuis kunnen zijn

In huisstijl

Moderne en professionele uitstraling

Jij ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. En dat kan! De software is te personaliseren naar de huisstijl van je bedrijf. Van de online omgeving waar klanten hun afspraak maken of verzetten tot de berichten die je klanten via ServicePlanner krijgen: door overal je huisstijl toe te passen ben je herkenbaar. Zo geef je richting je klant een moderne en professionele uitstraling af. 

Informatie bijhouden

Ook kun je in onze software schoorstenen en kachels bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan diameter van het rookkanaal.

Alles-in-één software voor schoorsteenvegers

Offertes facturen en veeglijsten

Werk je met ServicePlanner dan stuur je je klant de offerte direct per e-mail (of later per post), plan je direct een afspraak met je klant na goedkeuring van de offerte, en zet je de offertes in één klik om naar de factuur. Het systeem maakt ook de digitale werkbonnen – de zogenaamde veeglijsten – per dag en per medewerker voor je. Vegers kunnen in de tool werkbonnen en checklists invullen tijdens elke servicebeurt. Daardoor is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is. Jij en je collega’s kunnen hiermee altijd de werkzaamheden correct uitvoeren. En kun je veegafspraken altijd op tijd factureren. 

Kortom: een softwarepakket waarin je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat – dus ook onderweg – volledig inzicht hebt op je klantenbestand, de offertes, werkbonnen en de facturatie. 

Planning software inclusief offertes facturen werkbonnen en checklists

Tevreden klanten aan het woord

"Ik krijg van alle mensen waar ik kom alleen maar positieve reacties over hoe het plannen gaat en hoe de communicatie verloopt! Jong en oud. Dus dat is goed voor elkaar!"
Tevreden klant over ServicePlanner: Alex Pianostemmer

Alex van  der Waals

pianostemmer

Alex Pianostemmer

"Na een demo was ik meteen enthousiast. Ik merkte namelijk direct dat de tool ontzettend gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen driedaagse cursus nodig om ermee te kunnen werken."
Dolly Bakfiets over ServicePlanner

Bas Riebel

elektrische bakfietsen 

Dolly Bakfiets

“Het plannen werkt geweldig. Eerst was dit altijd een last minute klus maar nu gebeurt dit ruim een maand van tevoren. Het programma werkt snel en duidelijk en ik zit daardoor veel minder avonden op kantoor”
Referentie ServicePlanner - Eric Janssens

Eric Janssens

service en onderhoud

Janssens Verwarming

Plan (veeg)afspraken zó efficiënt... dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen

Kortom: met onze online planning tool...

  • vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt
  • verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur 
  • houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s
  • heb je een efficiënte dagplanning op postcode
  • ontvangt je klant automatisch een afspraak en herinnering

Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt - zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. De ideale alles-in-één software voor jou als schoorsteenveger als jij het aantal afspraken (en dus je omzet!) zonder kopzorgen wilt laten groeien. En je kunt er vandaag al mee aan de slag.

Planning software schoorsteenvegers

Efficiënter (veeg)afspraken plannen. Het begint vandaag. 

Maar natuurlijk snappen we dat je niet zomaar overstapt naar een (nieuw) softwarepakket. Daarom hebben we de proefperiode in het leven geroepen. We laten je gratis én vrijblijvend kennismaken met onze software. Je krijgt 14 dagen de tijd om de knoop door te hakken: is ServicePlanner wel dé keuze voor jou?

Yess, ik wil een gratis account!
Goed om te weten: er zijn géén addertjes. Maak je jouw gratis proefaccount bij ons aan, dan zit je dus nergens aan vast.