Planning software voor pianostemmers

Plan automatisch afspraken met je klant voor stem- en onderhoudswerkzaamheden aan piano’s en vleugels

ServicePlanner: planning software voor pianostemmers

Flexibele planning tool voor pianotechnici

Plan automatisch afspraken met je klant voor stem- en onderhoudswerkzaamheden aan piano’s en vleugels

ServicePlanner: planning software voor pianostemmers

Wat als wij je zeggen dat je kunt groeien zónder dat je extra personeel hoeft aan te nemen? Met ServicePlanner plan je namelijk zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal pianostemmers méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien!). Hoe dat kan? Simpel: omdat de tool afspraken automatisch op een logische route plant. 

Met onze software helpen wij al jaren pianostemmers zoals jij aan minder stress en juist meer tijd

Wat begon als een tool waarmee kleine installateurs hun cv-ketelonderhoud konden plannen, is uitgegroeid tot zeer uitgebreide planning tool voor servicebedrijven met één tot tien medewerkers in dienst. 

Met de tool vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt, verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur en houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s. En natuurlijk maakt het systeem een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt het klanten automatisch afspraken en herinneringen. Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt. Zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. 

Planning software voor pianostemmers

Maak je werk makkelijker én efficiënter

We leggen je in dit filmpje in het kort uit hoe jij je werk met ServicePlanner efficiënter en makkelijker maakt. 
flexibele planning tool voor pianotechnici
De enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert.

Pianostemmen, vleugelreparaties en méér

ServicePlanner is niet alleen geschikt voor het efficiënt plannen van cv-ketelonderhoud. Net als een cv-ketel is bij een piano, vleugel of orgel namelijk jaarlijks onderhoud nodig. En net als installateurs heb jij te maken met particulieren die thuis moeten zijn als je komt. De enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken  bij particulieren  uitvoert.

Flexibele planning tool voor pianotechnici
Stuur een afspraak (of uitnodiging) en laat je klant zelf online voor een (nieuwe) datum kiezen

Afspraken én uitnodigingen

E-mail of brief? Beide kan!

Klanten direct een datum voor een afspraak sturen voor het onderhoud van hun piano? Of een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen een afspraak te maken voor het repareren van de vleugel? Beide kan in ServicePlanner. En ja, dat geldt óók wanneer het om een automatisch terugkerende afspraak gaat. Zo voorkom je dat klanten gaan lopen omdat hun afspraak voor het onderhoud aan hun piano niet proactief door jou wordt ingepland, terwijl ze hier wél om gevraagd hebben óf hier zelfs jaarlijks voor betalen. Ze krijgen namelijk automatisch een afspraak of uitnodiging in hun mailbox - zonder dat jij daar omkijken naar hebt.

Tip van ons

Zou je het spannend vinden om in plaats van uitnodigingen afspraakbevestigingen te sturen? Ontdek in deze blog waarom wij je tóch adviseren om over te stappen op het sturen van bevestigingen.

Planning software pianostemmers
Jij ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Dat kan!

Huisstijl en afspraken flexibel 

Verschillende afspraken

De software is ingericht op alle verschillende mogelijke afspraken. Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de stemmer, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene stemmer liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland. En zo jouw reistijd te beperken. 

In huisstijl

De software is te personaliseren naar de huisstijl van je bedrijf. Want jij ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Van de e-mails voor klanten tot de online omgeving waar klanten hun afspraak maken of verzetten. Door overal je huisstijl toe te passen ben je herkenbaar en geef je richting je klant een professionele uitstraling af.

Ook kun je in onze software piano´s en vleugels bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan het merk of model.

Tevreden klant aan het woord: Verhoog Muziek

Tevreden-klant-over-ServicePlanner---Verhoog-Muziek

Aart Markies

specialist in piano’s, vleugels 

en orgels 

Verhoog Muziek

"Een moderne en professionele uitstraling"

We laten onze pianostemmers op locatie direct een vervolgafspraak maken. Die afspraak leggen ze dan meteen vast in ServicePlanner, waarna de klant ook direct een bevestiging in de mailbox krijgt. Zo geven we richting klanten een moderne en professionele uitstraling af - zeker omdat we de lay-out van die mailtjes helemaal naar wens kunnen maken. 


Ook gebruiken we ServicePlanner voor het versturen van automatische herinneringen. Voorheen stonden onze technici nog wel eens voor een dichte deur. Nu staat de voordeur al haast op een kiertje als een stemmer het pad naar de woning op loopt." 


En er zijn meer dingen waar Aart enthousiast over is. Lees Aart zijn hele verhaal >

Webinar speciaal voor pianotechnici: ontdek de voordelen voor jou

Bekijk in dit webinar hoe je als pianotechnicus het beste mobiel kunt werken je de workflow opzet in de cloud: digitale agenda, klantafspraken, routeplanning, facturering, een klant/instrumenten-database en meer. Een webinar speciaal voor de leden van de NPMB. Aart legt je ook uit hoe onze software nou écht werkt. 

⏭ bij 4 minuten gaat hij van start met een introductie van ServicePlanner

⏭ bij minuut 6.20 klikt hij samen met je door onze software

Plan (stem)afspraken zó efficiënt... dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen

Met ServicePlanner heb je...

  • meer tijd om meer klanten (beter) te kunnen bedienen
  • meer tijd voor je planner, zodat hij of zij andere werkzaamheden kan doen die niet te automatiseren zijn, denk aan facturatie, de boekhouding of inkoop. 
  • meer (vrije) tijd voor jouzelf, als eigenaar van het bedrijf, omdat de planning soepel verloopt en je niet continu brandjes hoeft te blussen.

En je kunt er vandaag al mee aan de slag.  

Planning software pianostemmers

Kortom: de ideale alles-in-één tool voor jou als pianostemmer als jij het aantal afspraken (en dus je omzet!) zonder kopzorgen wilt laten groeien

Maar natuurlijk snappen we dat je niet zomaar overstapt naar een (nieuw) softwarepakket. Daarom hebben we de proefperiode in het leven geroepen. We laten je gratis én vrijblijvend kennismaken met onze software. Je krijgt 14 dagen de tijd om de knoop door te hakken: is ServicePlanner wel dé keuze voor jou? 
Probeer 14 dagen gratis
Goed om te weten: er zijn géén addertjes. Maak je jouw gratis proefaccount bij ons aan, dan zit je dus nergens aan vast.