Met hetzelfde aantal zonnepanelen installateurs méér klanten bedienen?

Wil je met hetzelfde aantal zonnepanelen installateurs  méér klanten bedienen (en dus meer omzet draaien)?

ServicePlanner helpt jouw installatiebedrijf afspraken met je klant automatisch én op een logische route te plannen

Planning software voor zonnepanelen installateurs

Wil je met hetzelfde aantal solarteurs méér klanten bedienen (en dus meer omzet draaien)?

ServicePlanner helpt jouw installatiebedrijf afspraken met je klant automatisch én op een logische route te plannen

Met onze uitgebreide planning software helpen wij al jaren installateurs zoals jij aan minder stress en juist meer tijd. De tool is allang niet meer alleen geschikt voor de kleine installateurs om hun cv-ketelonderhoud te plannen. Zonne-energie systemen,  zonwering en méér:  ServicePlanner is geschikt voor jouw installatiebedrijf als je één tot tien medewerkers in dienst hebt en minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert. 

Probeer 14 dagen gratis
er zijn geen addertjes, je zit nergens aan vast. we laten je gratis én vrijblijvend kennismaken

Flexibele planning software voor zonne- installateurs

Wat als wij je zeggen dat je kunt groeien zónder dat je extra installateurs hoeft aan te nemen? Met ServicePlanner plan je namelijk zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal zonne-installateurs méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien). Hoe dat kan? Simpel: omdat de tool afspraken automatisch op een logische route plant. 

Planning software voor zonnepanelen installateurs

Hoe maak jij je werk makkelijker en efficiënter?

We leggen je in dit filmpje in het kort uit hoe jij je werk met ServicePlanner efficiënter en makkelijker maakt. 

Waarom solarteurs graag ServicePlanner gebruiken

Efficiënte service- en onderhoudsplanner

Efficiënte dagplanning

Het systeem maakt een efficiënte dagplanning op postcode voor je en stuurt je klanten automatisch afspraken en herinneringen. Kan je klant niet? Dan kan hij zélf online een nieuwe datum kiezen.
Hoe lang de afspraak duurt kies je zelf

Afspraaksoorten

Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. 
Online facturen maken op je tablet of telefoon

Op tijd factureren

Omdat je planning soepel verloopt plan én factureer je afspraken altijd op tijd. Installateurs kunnen de werkbon tijdens de klus invullen die je daarna in één klik omzet in een factuur.

Stuur een afspraak of uitnodiging en laat je klant zelf online voor een (nieuwe) datum kiezen

Afspraken én uitnodigingen

Via brief of e-mail: beide kan

Een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen voor een installatie van zonnepanelen? Of klanten direct een datum voor een afspraak sturen? Beide kan in ServicePlanner. En ja, dat geldt óók wanneer het om een periodieke keuring gaat. 

Werk je met ServicePlanner, dan maakt het daarbij niet uit of je de afspraakbevestigingen via e-mail of via een brief verstuurt. Ontvangen klanten een e-mail van je, dan kunnen ze via een linkje direct hun afspraak verzetten. Stuur je hen een brief, dan staan daar een webadres en een unieke code in waarmee ze voor hun afspraak een nieuwe datum kunnen kiezen.

Tip van ons

Zou jij het tóch spannend vinden om in plaats van uitnodigingen afspraakbevestigingen te sturen - wat we zeker begrijpen - dan helpt het misschien om deze blog te lezen. 

Planning software voor zonnepanelen installateurs
Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken: plaatsing inspectie of keuring van zonnepanelen of iets anders. Jij kiest.

Plaatsing, inspectie of keuring van zonnepanelen en méér

Verschillende afspraken

De software is ingericht op alle verschillende mogelijke afspraken. Plaatsing van zonnepanelen op daken, onderhoud aan zonne-installaties en meer: je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren.

Reistijd beperken

Ook kun je zelf bepalen wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de installateur, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene installateur liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland. De software groepeert ook klanten op postcode, zodat je niet twee afspraken achter elkaar hebt met 30 kilometer ertussen. En zo de reistijd te beperken. 

planning software voor zonnepanelen installateurs
De software is ook verder te personaliseren naar de huisstijl van het bedrijf. Van de e-mails voor klanten tot de werkbonnen voor de installateurs.

In huisstijl

Moderne en professionele uitstraling

De software is ook verder te personaliseren naar de huisstijl van jouw installatiebedrijf. Met jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Van de e-mails voor klanten tot de digitale werkbonnen. Door overal je huisstijl toe te passen ben je herkenbaar en geef je richting je klant een moderne en professionele uitstraling af. 

Informatie bijhouden

Ook kun je in onze software zonne-installaties bijhouden en hierbij zelf kiezen welke informatie je monitort, denk aan type en installatiedatum.

Alles-in-één software voor zonne-installateurs

Maak en verstuur in enkele klikken offertes, facturen en werkbonnen

Werk je met ServicePlanner dan stuur je je klant de offerte direct per e-mail (of later per post), plan je direct een afspraak met je klant na goedkeuring van de offerte, en zet je de offertes in één klik om naar de factuur. Het systeem maakt ook de digitale werkbonnen per dag en per medewerker voor je. Installateurs kunnen in de tool werkbonnen en checklists invullen tijdens elke servicebeurt. Daardoor is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is. En kun je servicebeurten altijd op tijd factureren.

Kortom: een softwarepakket waarin je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat – dus ook onderweg – volledig inzicht hebt op je klantenbestand, de offertes, werkbonnen, checklists en de facturatie

Planning software inclusief offertes facturen werkbonnen en checklists

Dit zeggen klanten over ons

"positieve reacties: jong en oud"
"Ik krijg van alle mensen waar ik kom alleen maar positieve reacties over hoe het plannen gaat en hoe de communicatie verloopt! Jong en oud. Dus dat is goed voor elkaar!"
Tevreden klant over ServicePlanner: Alex Pianostemmer

Alex van  der Waals

pianostemmer

Alex Pianostemmer

"geen driedaagse cursus nodig"
"Na een demo was ik meteen enthousiast. Ik merkte namelijk direct dat de tool ontzettend gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen driedaagse cursus nodig om ermee te kunnen werken."
Dolly Bakfiets over ServicePlanner

Bas Riebel

elektrische bakfietsen 

Dolly Bakfiets

"systeem is slim en plant op postcode"
“De agenda loopt vanzelf vol met geordende ritten, want het systeem is slim en plant op postcode. Ook staan we nooit meer voor een dichte deur door de herinneringsmail voor de afspraak. Ja, ik vind het top!” 
Paul Aldenkamp over ServicePlanner

Paul Aldenkamp

service en onderhoud

Paul Aldenkamp

De ideale alles-in-één tool voor zonne-installateurs

Werk je met ServicePlanner dan...

  • vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt
  • verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur
  • en houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s

En natuurlijk maakt het systeem een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt het klanten automatisch afspraken en herinneringen. Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt - zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. En je kunt er vandaag al mee aan de slag.

Planning software voor zonnepanelen installateurs

Kortom: de ideale alles-in-één tool voor solarteurs die het aantal afspraken (en dus de omzet!) zonder kopzorgen willen laten groeien

Maar natuurlijk snappen we dat je niet zomaar overstapt naar een (nieuw) softwarepakket. Daarom hebben we de proefperiode in het leven geroepen. We laten je gratis én vrijblijvend kennismaken met onze software. Je krijgt 14 dagen de tijd om de knoop door te hakken: is ServicePlanner wel dé keuze voor jou?
Yess, ik wil een gratis account!
Goed om te weten: er zijn géén addertjes. Maak je jouw gratis proefaccount bij ons aan, dan zit je nergens aan vast.