Flexibele planning software voor hoveniers

Plan zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal hoveniers méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien)

ServicePlanner helpt jouw hoveniersbedrijf de afspraken automatisch én op een logische route te plannen

Planning software hoveniers

Plan zó efficiënt dat je met hetzelfde aantal hoveniers méér klanten kunt bedienen (en dus meer omzet kunt draaien)

ServicePlanner helpt jouw hoveniersbedrijf de afspraken automatisch én op een logische route te plannen

Wat begon als een tool waarmee kleine installateurs hun cv-ketelonderhoud konden plannen, is uitgegroeid tot zeer uitgebreide planningsoftware voor installatie- en servicebedrijven met één tot tien monteurs in dienst. Tuinonderhoud, tuinaanleg, cv-ketels en méér: de enige voorwaarde om met ServicePlanner te werken is dat je als bedrijf minimaal vijftig procent van je afspraken bij particulieren uitvoert. 

Probeer 14 dagen gratis
er zijn geen addertjes, je zit nergens aan vast

Online planning tool: óók voor hoveniers

Net als installateurs hebben hoveniers te maken met particulieren die thuis moeten zijn als je komt. En net als een cv-ketel is bij een tuin ook onderhoud nodig. 

Met onze software bepaal je zelf voor welke hovenier, op welke dagen en tijdstippen én voor welke werkzaamheden het systeem mag plannen. Natuurlijk kun je de gemaakte planning ook altijd eerst even zelf checken. Wil je eventueel nog iets in de planning schuiven, dan kan dat. En ben je niet tevreden over de gemaakte planning, dan laat je de tool gewoon opnieuw plannen. 

Planning software voor zonwering installatiebedrijven

Je werk efficiënter en makkelijker maken met ServicePlanner? Dat kan!

We leggen je in dit filmpje in het kort uit hoe jij je werk met ServicePlanner efficiënter en makkelijker maakt. 

Waarom onze klanten graag ServicePlanner gebruiken

Efficiënte service- en onderhoudsplanner

Efficiënte dagplanning

Het systeem maakt een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt je klanten automatisch afspraken en herinneringen. Kan je klant niet? Dan kan hij zélf online een nieuwe datum kiezen.  
Hoe lang de afspraak duurt kies je zelf

Afspraaksoorten

Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren, wat de reistijd en het vertrekpunt van de planning is. 
Online facturen maken op je tablet of telefoon

Op tijd factureren

Omdat je planning soepel verloopt plan én factureer je afspraken altijd op tijd. Monteurs kunnen de werkbon tijdens de klus invullen die je daarna in één klik omzet in een factuur. 
Online planning hoveniers
Stuur je klant direct een afspraak sturen voor tuinonderhoud, of een uitnodiging voor de aanleg van een tuin.

Afspraken én uitnodigingen

Via e-mail of brief: beide kan

Klanten direct een datum voor een afspraak sturen voor de aanleg van een tuin?  Of een nieuwe klant voor het eerst uitnodigen een afspraak te maken voor een tuin ontwerp? Beide kan in ServicePlanner. En natuurlijk kun je altijd eerst checken of de planning naar wens is voordat de berichten worden verstuurd.

Unieke code

Daarbij maakt niet uit of je de afspraakbevestigingen via e-mail of via een brief verstuurt. Stuur je hen een brief, dan staan daar een webadres en een unieke code in waarmee ze voor hun afspraak een nieuwe datum kunnen kiezen. Ontvangen klanten een e-mail van je, dan kunnen ze via een linkje direct hun afspraak verzetten. 

Plan afspraken automatisch hoveniers
Je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken: tuinontwerp, aanleg, en onderhoud en méér. Jij kiest.

Tuinonderhoud, aanleg van zwemvijvers, tuinontwerp en méér

Afspraaksoorten

De software is ingericht op alle verschillende mogelijke afspraken. Aanleg van een zwemvijver, tuinonderhoud en méér: je kunt zelf jouw gewenste afspraaksoorten aanmaken, waarbij je ook zelf kiest hoe lang een bepaalde afspraak mag duren.

Vertrekpunt en reistijd

Je kiest zelf wat de vertrekpunt en de reistijd van de planning is. Hierdoor plant het systeem vanuit de locatie van de hovenier, wat te goede komt aan de efficiëntie en aan een betere planning. Afspraken die dichter bij de ene hovenier liggen dan bij de andere, worden dan ook bij die eerste gepland. Ook kun je aangeven hoe ver twee afspraken maximaal van elkaar af mogen liggen, zodat je de reistijd beperkt en dus niet te ver naar de volgende afspraak hoeft te rijden.

Planning software hoveniers in egen huisstijl
Jij ziet natuurlijk veel liever jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. En dat kan!

In huisstijl

Moderne en professionele uitstraling

Door overal je huisstijl toe te passen ben je herkenbaar en geef je richting je klant een moderne en professionele uitstraling af. Je kunt de software personaliseren naar de huisstijl van jouw hoveniersbedrijf met jouw eigen letters, teksten, kleuren, logo’s en foto’s. Van de e-mails voor klanten tot de online omgeving waar klanten hun afspraak maken of verzetten. Ook kun je in onze software informatie over tuinen bijhouden en hierbij zelf kiezen welke gegevens je monitort. 

Flexibele planning software voor hoveniers

Een totaaloplossing waarin je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat – dus ook onderweg – volledig inzicht hebt op je klantenbestand, de offertes, werkbonnen, checklists en de facturatie

Werk je met ServicePlanner dan stuur je je klant de offerte direct per e-mail (of later per post), plan je direct een afspraak met je klant na goedkeuring van de offerte, en zet je de offertes in één klik om naar de factuur. Het systeem maakt ook de digitale werkbonnen per dag en per hovenier voor je. Hoveniers kunnen de werkbon (en checklist) in de tool direct invullen tijdens elke afspraak. Daardoor is altijd duidelijk wát er wánneer bij wélke klant gedaan is en kun je tuinaanleg, onderhoud en ontwerp altijd op tijd factureren.

Planning software inclusief offertes facturen werkbonnen en checklists

Dit zeggen klanten over ons

"Geen driedaagse cursus nodig"

Na een demo was ik meteen enthousiast. Ik merkte namelijk direct dat de tool ontzettend gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen driedaagse cursus nodig om ermee te kunnen werken. Ik ben gecharmeerd van die eenvoud en de no-nonsense aanpak.
Dolly Bakfiets over ServicePlanner

Bas Riebel

elektrische bakfietsen 

Dolly Bakfiets

"Nu staat de voordeur al haast op een kiertje"
We gebruiken ServicePlanner ook voor het versturen van automatische herinneringen. Voorheen stonden onze technici nog wel eens voor een dichte deur. Nu staat de voordeur al haast op een kiertje als een stemmer het pad naar de woning op loopt.
Tevreden-klant-over-ServicePlanner---Verhoog-Muziek

Aart Markies

specialist in piano’s,

vleugels en orgels 

Verhoog Muziek

"Best moeilijk om de planning los te laten"
Ik vond het in het begin best moeilijk om de planning los te laten, maar het werkt gewoon perfect. Je plant en blokkeert de dagen in je agenda waar je andere dingen wil doen en het systeem vult je agenda eromheen. En je klant kan zelf de afspraak verschuiven!
Paul Aldenkamp over ServicePlanner

Paul Aldenkamp

service en onderhoud, badkamers

Paul Aldenkamp

Ook de ideale alles-in-één tool voor jouw hoveniersbedrijf?

Ga je aan de slag met ServicePlanner dan....

  • vergroot je je omzet doordat je meer tijd vrijmaakt
  • verstuur je klanten in een paar klikken een offerte of factuur 
  • houd je altijd overzicht in je eigen agenda én die van collega’s
  • en natuurlijk maakt het systeem een efficiënte dagplanning op postcode en stuurt het klanten automatisch afspraken en herinneringen. 

Dit betekent dat de hele planning automatisch gebeurt - zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. Kortom: ServicePlanner is de ideale alles-in-één tool voor jouw hoveniersbedrijf als je serviceafspraken zó efficiënt wilt plannen dat je in minder tijd meer klanten kunt bedienen... zodat je omzet kan groeien. En je kunt er vandaag al mee aan de slag. 

Planning software hoveniers

Maak het verschil met jouw hoveniersbedrijf

Maar natuurlijk snappen we dat je niet zomaar overstapt naar een (nieuw) softwarepakket. Daarom hebben we de proefperiode in het leven geroepen. We laten je gratis én vrijblijvend kennismaken met onze software. Je krijgt 14 dagen de tijd om de knoop door te hakken: is ServicePlanner wel dé keuze voor jou? 

Yess, ik wil een gratis account!
Goed om te weten: er zijn géén addertjes. Maak je jouw gratis proefaccount bij ons aan, dan zit je nergens aan vast.